dalia Creative Commons License 2007.09.12 0 0 71
ne, ne hagyjuk, szerintem érdemes kibeszélni..
egyrészt az huszonx az inkább 60, ha beleszámítjuk, hoyg be vagy jelentve és ketyeg a nyugdíidőd.

a másik része pedig a dupla jutttatás:
az a lényeg, hoygha 3 vagy több gyereked van, akkor adott esetben valamelyik másik miatt lehet olyan elfoglaltságod ami a pl. oviban nem bentalható kicsi miatt kivitelezhetetlen vagy nagyon megnehezített lesz.

konkrét példával élve én most gyesen vagyok a nagylányommal, mert tartósan beteg, epilepsziás. ugyan csak enyhe mértékben, így járhat oviba, sőt, kifejezetten fontos az ovóda a fejlődéséhez, de nagyon sok fejlesztésre, orvoshoz etc. kell hurcolnom, napközben, délután, nagyon meg lennék lőve, ha emiatt, hogy gyesen vagyok nem alhatna a kicsi az oviban. (tudom, hogy a GYETről van szó, de a helyzet a gyeshez nagyon hasonló)

a konkrét példát Kriza is leírta, oviba az egyikért fél2re, fél4re edzésre vinni a másikat, a kettő között nincs netto 1 óra az utazásokat leszámítva, hát csak ennyi alvás jár egy 2évesnek??? az én kétévesem még simán alszik délután 3 órát...

nem nagy kaland az a havi 60, de nekem pl. igen nagy segítség abban, hogy szabadúszóként kevesebb munkát kell elválljak és így több időm jut a gyerekekre.
Előzmény: tasha (69)