Boarhunter Creative Commons License 2007.09.09 0 0 33
Hogy melyik bogrács jobb, arról hatalmas viták dúlnak, eredmény nélkül...
-A sima vasbográcsnak megvan a feelingje, állítólag ízt is ad az ételnek, bár ez lehet, hogy az avas szalonnazsír és a rozsda mellékíze csupán. Lehet ütni vágni, homokkal súrolni, nem baj, ha horpad, karcolódik, viszont használat után azonnal elmosandó és ki kell kenni valami zsiradékkal, hogy ne rozsdásodjon. Aztán következő használat előtt ezt a zsiradékot ki kell pucolni belőle.
-A zománcos bogrács még az olcsó kategóriába tartozik, karbantartást nem igényel, tisztítása egyszerű, annyi a titka, hogy vigyázni kell rá, ne sérüljön a zománc. Szállításra épp ezért nem a legjobb, de otthon, a kertben tökéletes megoldás.
-A rozsdamentes bogrács az én személyes kedvencem. A "bádogosok" szerint "lelketlen", viszont a vasbográcshoz hasonlóan lehet ütni-vágni, tisztítása egyszerű, az úthengert leszámítva semmi nem árt neki, rácsaphatod a csomagtartót a kocsiban. Célszerűség szempontjából ez a favorit.
-A rézbogrács külön téma. Semmiféle racionális érv nem szól mellette(esetleg a kiváló hővezetése), mégis megveszi az ember, hagyománytiszteletből, vagy ki tudja, miért. Tisztítása, fényesítgetése jó családi program, de amúgy rémálom. Sajnos a kereskedelemben manapság papírvékony példányokat árulnak, amik nagyon könnyen horpadnak. Nem tesz jót nekik(és az ételnek sem), ha éjjel jóllakottan, részegen bennefelejted a maradékot. Viszont jól mutat a konyhában, az álmennyezetre akasztva :-)
Azt még meg sem kérdezted, milyen alakú bográcsot érdemes venni és mekkorát. Jobb is... :-)
Előzmény: monnique (32)