qwertz77 Creative Commons License 2007.09.07 0 0 19830

Részletesen a probléma:

 

SD IsoTwin F24, zárt égésterű belső tárolós kombi kazán.

 

Új kazán, eddig ugye csak HMV-hez használtuk. A hibajelenség az, hogy időnként elkezd berezonálni valami. szépen diszkréten, és aztán vagy eltalálja a saját frekvenciáját akkor elég zavaró lesz, ha éppen nem akkor elhal lassan.

Addig jelentkezik, amíg a HMV szivattyú megy (ebben a típusban van egy kis direkt tároló). Kívülről hiába tapizom, nyomkodom semmi hatása nincs.

Viszont amikor begyujt vagy kialszik a láng, az érezhető hatással van a rezgésre, néha akkor kezdi el, néha akkor hagyja abba, de mindegy, hogy begyujt vagy kialszik, inkább csak mint mechanikai hatás számít, hogy változik valami (egy pici lökést ad, talán a mágnesszelep?).

 

 

Viszont azóta egyébként kipróbáltuk a fűtést is, és most csak nagyon haloványan rezeg, nem annyira zavaró. Szóval most várakozó álláspontra helyezkedtem egyelőre.

 

Időjárás alapú szabályzó ugye benne van a kazánban, de nem raktak külső érzékelőt hozzá (vettük a lakást nem építettük), és most nem tudom érdemes-e átfurkálni utólag a falat emiatt.

 

A HMV azért kényelmes, a korábbi sima kombi kazánhoz képest, mert nem kell várni hogy végre méltoztasson begyujtani a kazán, és átmelegedjen a hőcserélő, valamint ha csak kicsit nyitod ki a melegvízcsapot, akkor is van melegvíz, és nem váltakozik a tűzforró-jéghideg között a hőmérséklet, mint a réginél ahogy kikapcsol bekapcsol.

 

 

Előzmény: TIHEMER (19721)