sziasztok.
egy uriembernek problámája akadt az autójával, de én(sem) tudtam érdemben hasznos tanácsot adni neki.
beidézem ide, ha valaki már találkozott ilyen gonddal,legyen szíves írja le.
köszi üdv.gy.
"""következő problémával fordulok önökhöz. Egy 1. 3 GS mta (automatizált kézi váltó) váltós suzuki tulajdonos vagyok. Az autót 2005. november 15.-én vettem.
Az autó rendelkezik egy úgynevezett idítás-asszisztens rendszerrel (kúszási rendszer), ami nem működik megfelelően. Már vagy 8 alkalommal voltam vele márkaszervizben. Ahol minden esetben beállították a váltót.
Ha az autó beállításra került (számítógépes beállítás a gyári vezérlőprogrammal) akkor 2-3 napon belül elfelejti a kúszást ill. folyamatosan gyengül az erősége míg végül teljesen megszűnik. Hátramenetnél ha már egy kis emelkedő van akkor erős égett szag jön az autóból. (égeti a kuplungot).
A 8. javításon átesve elfogadhatatlannak tartom, hogy egy 3 milló forintba kerülő autó nem működik megfelelően és újra meg újra be kell állítatni ! Azért vásároltam meg az autót hogy a mindennapi életben tudjam használni, és ki tudjam használni az autó által nyújtott lehetőségeket. Mint a kuplung nélküli váltás, és a kúszást, azaz idítás-asszisztens rendszert. Elvárható lenne a hibás alkatrész vagy alkatrészek cseréje !
A kuplungkezelés felejtése miatt idővel már nem csak a kúszás nem működik hanem induláskor csak rángatózva hajlandó elindulni.
És ez a hiba mentközben váltásoknál is érződik.
A szervizben most már csak akkor hajlandóak beállítani az autót amikor már induláskor is rángatózik, mondván a kúszást hiába állítják be azt úgyis hamar elfelejti.
A Suzuki gyárba is írtam levelet, amire gyorsan válaszoltak: keresem fel a szervizt hogy majd ott megoldják a problémám (mintha csak a levélből értesültek volna a problémáról). A szerviz természetesen már többször jelezte a problémát a gyárnak a levél előtt. Persze a szervizben nem történt semmi. Csak annyit mondtak hogy ők már idáig is megtettek mindent és újabb instrukciót nem kaptak a problémával kapcsolatban a gyárból. Azt is mondták a szervizben, hogy ez nem igazi automata váltó (olajnyomásos) és ettől ne is várjam hogy megfelelőjen működjön. Ide oda passzolgatják a problémát.
A gyár nem hajlandó foglalkozni a problémával, a szerviz pedig gyári segítség támogatás nélkül nem tud semmit sem csinálni.
És közben ugye fogy a garancia ideje."""