Hamburger2 Creative Commons License 2007.08.27 0 0 21668

Szervusz!

 

"Alapvetően nem értelek. Nem orvosokat vagy mezőgazdasági munkásokat küldött oda a magyar kormány, hanem katonákat."

 

Pedig most már rendszeresen járnak ide állatorvosok és mezőgazdasági szakemberek (nem munkások!), hogy segítsék a helyi szakembereket technológiákkal és mindennel, ami a költségvetésükből telik. A jelek szerint orvosokból elég jól állnak az afgánok. Legalábbis a helyi viszonyoknak megfelelően! Eddig arra még nem panaszkodtak, hogy nincs elég orvosuk, de arra igen, hogy nincs elég rendelőjük! Ezért építünk ilyeneket.

 

Minél több magyar civil jön ide a PRT-ba, annál nagyobb esélyünk van a "sikerre". Az lenne az ideális, ha a katonák számát lehetne csökkenteni a civil szakértők előnyére! No, ettől még nagyon messze vagyunk.

 

Az afgánok csak nehezen értik meg, hogy a 200 katonánk (nem 300!) nem azért van, hogy velük vállvetve harcoljon a rablóbandák, fegyver- és drogcsempészek, vagy éppen a tálibok ellen, hanem azért, hogy előkészítse és biztosítsa a magyar (!!! Figyelsz Laci!?) civil szakemberek biztonságos munkavégzésének feltételeit. Szükség esetén természetesen a nem magyar NGO-knak is "menedéket" adunk. Mintegy szálláscsinálókként és testőrökként működünk. Amíg a biztonsági helyzet nem teszi lehetővé, hogy nagyobb számban jöjjenek ide a civiljeink, addig tárcaközi megállapodások alapján mi hajtjuk végre más minisztériumok projektjeit is. (pl: eü)

 

Hamburger

Előzmény: Biga Cubensis (21659)