Konvergencia Creative Commons License 2007.08.26 0 0 21612

Mielőtt hülyézel valakit, olvass vissza, hogy mit írtam:

 

"Tényleg hálátlan barbárok, hiszen ha belegondolsz, az amerikaiak felszabadították őket a Talibán uralom alól, a gyerekeik már járhatnak iskolába, a nőik egyenjogúak lesznek, a kőkorszaki körülményeik helyett felépül a modern infrastruktúra, kiírják a szabad választásokat, megszüntetik ezt az ostoba, törzsi eredetű megosztottságot, stb. Mi a fenét akarnak még?"

 

Nos, a fenti dolgok közül mivel nem értesz egyet? Egy kb. ősközösségi szinten élő tanulatlan népségről van szó, ahol a nőket állatként kezelik, nincsenek utak és hidak nincs infrastruktúra, és ha megnézel egy riportot a CNN csatornán, láthatod, hogy az emberek nagy része MEZÍTLÁB közlekedik a porban, szinte ismeretlen a csatornázás és a tiszta, vezetékes ivóvíz. A CIA Factbook szerint az afgán lakosság 2.8%-ának van egyetemi diplomája! Cáfold meg, ha tudod, hogy ebbe a koszfészekbe pont az amerikaiak hozták el a civilizáció fáklyáját! Mi abban a kivetnivaló, hogy a barbárság helyett civilizált országot akarnak teremteni, egyenjogúsággal, kötelező közoktatás bevezetésével, törzsi vezetők és hadurak helyett szabadon választott, demokratikus parlament által gyakorolt hatalommal, iszlám saria helyett az európai jogon alapuló törvénykezéssel, közegészségügyi hálózat kiépítésével, stb.

Egyszerűen képtelen vagyok megérteni az ilyen fanyalgókat, akik a fenti nemes célokat leszólják, miközben európaiként ezeket az értékeket a magukénak kellene vallaniuk! És kár sanda módon felhozni az "olajkincset", mert Irakkal ellentétben az afgánoknak nincs olajuk, tehát nem a nyerészkedés vágya vitte ide az amerikaiakat.

Ami pedig a kereszténység felvételét illeti, arra én is azt írtam, hogy jelenleg nem látok rá esélyt, pláne tömegesen, ahhoz túlságosan agymosottak. Pedig jó példa arra, hogy ez lenne a megoldás, az észak-írországi konfliktus. A katolikusok és a protestánsok annyi év után ki tudtak békülni egymással, az IRA végleg lemondott az erőszakról. És miért? Mert rájöttek, hogy közös keresztény alapokon állnak, és Isten nem nézi jó szemmel a más keresztények elleni erőszakot. A militáns iszlám vallás viszont állandóan csak olajat önt a tűzre az "idegenek" elleni dzsihád hirdetéssel!