balacy Creative Commons License 2007.08.26 0 0 86672
udják eladni a cigányok miatt filléres értékűre csökkent ingatlanjaikat.

érdekes mód ezt tagadta az elmúlt 5évben a falubeli liberina képviselő. Akkor a faluból többen kifogásolták, hogy a patak mellett kapott szociális lakást egy cigány család, hasonló indok hangottak el mint itt (lopnak, koszosak, hangosak és ki az a hülye aki megveszi azok házát akik el akarják adni ott stb.) és hasonló érvek hangzottak el a cigányok mellett mint itt. Mindenki rasszer faszista volt (nem elirás, igy mondta, videjó van róla..., mint miota bevettük azt, hogy az összes döntés videjóra kerül). érdekes mód a dolog megváltozott a tegnapi nap folyamán. A pataksori ingatlanokat elada a falu, házhelyek lettek kialakitva a soron végig. Felmerült a kérdés: mi legyen az Orsós falilával? Utcára nem kerülhet, kieteliteni nem lehet öket kubába stb. Ezen rágodtak a képeket viselők két hónapot, a liberina harcos mentalitással védte a jogoka, ombucmanó, újság, rasszizmus, nácizmus és fajirtás is előkerült. (van videjó róla).

Aztán kitaláltam, se nem vagyok képviselő, se nem vagyok okos, talán ezért jutott az eszembe: nekem van egy lakatlan házam, amit szivesen kiadnék nekik, helyileg sem kell sokat költözni, mert a régitől pár száz méter, jó környék, liberina képviselő lesz a szomszéd, a másik oldalon pedig a liberina képviselő hölgy épitési telke van, amit el akar adni, meg is van hirdetve, a kert (nem nagy 400nöl+ ugyanekkora udvar) pedig a liberina képviselő gyümölcsösével hátulról határos. Szóval ideális hely. Na ilyen szép helyre fog költözni az Orsos falilia, mind a 12 fő.

Mivel nem Nyirmihálydiban van az ingatlan, van külső és belső klotyó is :)

Én még nem láttam olyan mérges embert mint azt a nőt. Elöbb szó szerint halottfehér lett, majd vörös, már attól féltem hogy valóban komolyan baj lesz és ott helyben megüti a guta. Minden érvet felhozott, hogy miért nem jó az a ház, drága a bérlet (10e+rezsi, két év emelés nélkül, zárt futamidő), messze az iskola, ha eső van, akkor nedves, ha száraz idő akkor száraz az udvar, szar a szerződés stb.

A szent nagyképet viselő testület egy szavazat ellenvetés mellett meg is szavazta a dolgot.

Hétfőn megyünk aláirni a cigány önkormányzattal a szerződést (nem akartam, hogy a faluval legyen szerződés, igy a falu a cök-nek utalja a rezsi és bérletit, az tovább nekem, a kárfelelöség sem a falué, hanem a bérlőé stb.) Ráadásul a cök is jófiú lesz, tudja mutatni, hogy tett valamit.

A gittrágás után mikor már nem ment a videjó olyant kaptam... a magyar szókincs nagyon bő és találékony.... Állitolag tönkretettem a családját, a telke felét sem éri igy, a tulajdona is veszélyben van, a gyümölcsöst letarolják, mint a sáskák (én még soha nem láttam sáskát aki letarolt volna egy gyümölcsöst...) a kislány is veszélybe kerül. Micsoda emberek vannak, ti találkoztatok ilyennel, aki ezeket hazudja a cigány (még ott sem lévő) szomszédra? Hm... eszem nincs, hogy miért ilyen előitéletesek egyesek.

De olyan jól esett, hogy kiharcoltam, hogy egy jó helyre kerüljenek azok a kis roma purdék, végre rendes házban lakhatnak, nagy udvar, ahol lehet játszani, a kert meg elég arra, hogy a konyhára termeljenek, bár a gyümölcsös öreg, de még egy darabig birja,.. Mindenkinek kivánom, hogy tudja meg milyen érzés az, hogy beteljesedik az álma: segit valakinek.
Előzmény: advocatusdiaboli (86668)