Princ of Carpatia Creative Commons License 2007.08.15 0 0 20789
Üdv "Tacskó"!

Ahogy alább mán írta Valaki, ez a légibemutató egy MÉDIA-RENDEZVÉNY volt! A kilátogatókon kívűl senki nem láthatta a kéttucat egyébb nemzet résztvevőjének szereplését, más tipusú gépeken, ezért összehesonlítási alapja sincs az ott lévő más egyébb technikáról. (Hacsak nem többet tud róluk, mint egy egyszerű "Média-zabáló.")
Ez a repülőnap a Bocskorról, a Borosról, a Szekeresről, a Topiról, a Palikról + még tíz név, és csak utánna a repülésről szólt. Legalább is nekem ez jött le.
Namármost a Grippen-sztori nem akkor kezdődött aminek mi is betudhatjuk.
Volt anno elötte F-16(?). Erről tán egy olvtársunk többet tudna mesélni, mikó a 90-es évek második felében volt szerencséje részese lenni az akkori benfektesek USA-beli "tárgyalásain" (tolmácsolt), vagyis kicsinyt ismerhet valamit. :-) Szóval: Minden csontrágás mellőzésével, már kész, kiforrot, bevált, gyakorlatban bizonyított, a kor technikai szinvonalának megfelelő, komplett fegyverzettel rendelkező harci repülőink lehetnének. (Lehet hogy ma már az volna a gond, hogy-ha kiöregednének ezek az F-ek, mire váltsák le. Aszem a Gripik is már túl vannak a teaneger korukon.)
De ebben nincs benne a "Magyar virtus"! (Repülünk, de csak kardunk van! Ugyan a huszárainkra mondogatták utoljára anno!! :-)
Namármost, mivel itten, ezzel kapcsolatban sok mindennel "vakították" a jónépet, nem ártana tisztán látni, csak félek az eddigi bizottságosdik tapasztalata alapján, hogy a lényeg....:-(( No, de ne írjuk le előre a bizottságot!

Öre Csóka