1805 Creative Commons License 2007.08.11 0 0 20579

"Ami elválaszt bennünket: te egy HAZAFFY vagy, én egy egyszerű vidéki NATO kollaboráns. Ráadásul abban a tévhitben leledzem, hogy ma ennek az országnak sos-sok kis NATO kollaboráns hasznosabb lenne, mint a hazaffyak a hadi hungarikumaikkal."

 

Ne haragudj, de ebben a mondatban nem igazán fedezhető fel mély irónia, ez egy kicsit szarkasztikusan megfogalmazott állásfoglalás.

Megismétlem és sok érvem van az indoklásra, egy országnak nem hasznosak a kollaboránsok, átvitt értelemben sem, és a legkevésbbé megengedett ez a hadseregben.

Ha nyitott gondolkodású, reális ítélőképességű, új ismereteket befogadni kész, szakmailag, emberileg jól felkészült emberekre gondolsz, úgy más a helyzet.

 

Nem vettem részt a Vértes gyakorlatokon (illetve nem mindegyiken), így vitáidhoz nem tudok hozzászólni.

Azonban jártam arra és láttam mi zajlik ezeken, valamint az "új világ" szellemében rendezett más gyakorlatokat személyesen is kénytelen voltam elviselni. Hát szeliden szólva nem voltam lenyűgözve a látottaktól és tapasztaltaktól.

Összegezve eléggé gyermekded dolognak tartom őket és még sokba is kerültek.

 

Hogy az angolszász hadikultúra, már ha ily módon megfogalmazva van ilyen, (mintahogy ebben az értelemben orosz sincs) bármivel szemben is fölénybe volna? Hááát lennének ellenérveim! ( és nem a szokásos könnyen lecsaphatóakból) 

 

Előzmény: kovacsgyula44 (20578)