betadin3 Creative Commons License 2007.08.06 0 0 141
Autópálya díjak: (2007. júliusi) - csak oda
Szerbia: 400 - 400 - 1080 - 270 dínár
Macedonia: 50 - 60 denár (a 80-as kapunál nem kellett fizetni, mert felújítják a pályát)
Görögországban: 2 € minden kapu Ag.Konstantinosig, ill. Kamena Vourláig. (azt hiszem Ag.Konstantiosig 3 vagy 4 kapu van).
A kompok elég változóan indulnak naponta. Ag.Georgiosba Ag.Konstantinosról az első komp 09.00 óra körül indul, az utolsó pedig kb. este 08.00 körül. Vasárnap este 10.00 körül indul az utolsó, hétfőn pedig reggel 06.30 körül indul az első. De általában 1 1,5 óránként indulnak kompok a szigetre.
Sünicipőre nagy szükségetek lesz, ha a kavicsos partokon strandoltok. Sünökkel egyébként csak a Papas előtt találkoztunk, máshol nem jellemző, de a kavicsos part nagyon tudja szúrni az ember lábát. Napernyő is jól jön, ha eldugott partokat találtok.
Ag.Georgiostól a második falunál - Gialtránál - van egy gyönyörű homokos part, csak elég nehéz megtalálni, mert kis rejtekutakon, földutakon lehet oda lejutni a hegyről. Mi azt csak "metánosnak" hívjuk, mert a helyiek mesélték, hogy ott időnként metángáz tör fel a tengerből. Kb. 2 km-es homokos partja van, csak az a hátránya, hogy kb 5 - 10 - 15 m után hirtelen mélyül a tenger, mert egy szakadék van benne. Ez állítólag a legutóbbi földrengésnél keletkezett. Amikor mi voltunk ott tavaly és idén júliusban, hát az egész kb. 2 km-es parton mi voltunk ott öten. Van ott ugyan egy pár nyaraló, meg egy pár halászhajó kikötve, de nem nagyon láttunk ott embereket, illetve talán ha kétszer láttunk ott helyieket fürdeni. Na ott elkel a napernyő, mert fák nem nagyon vannak a parton.

Tudom, hogy ez nem a reklám helye, (semmi közöm a lap üzemeltetőjéhez, nem is ismerem), de érdemes megnézni a http://evia.homestead.com oldalt, mert nagyon sok hasznos info van rajta.
Előzmény: betadin3 (140)