Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.08.01 0 0 385
Hága elmehet jó messzire.
Egyszerű példa. 1999-ben azb akkori csajom anyja nemzetközi, menekültügyi jogász volt, és őket vitték Bécsbe (még amikor a Koszmeten a harcok be sem fejeződtek!) ahol kurzust tartottak nekik a ,,Koszneten észlelhető szerb tömeggyilkosságokról". bAROMIRA JÓ MINŐSÉGŰ FILMEKET vetítettek nekik, sorolták a tömeges kivégzések helyszíneit, stb. Mindez persze megdöbbentő volt és lélekbe markoló. (Mondjuk én elsőre rákérdeztem volna a helyébe, hogy honnan van ez a minőségi anyag, szinte kizáróan nagyszerű angol fordításban, ha a harcok a Koszmeten még be sem fejeződtek.)
Mindenki emlékszik arra, hogy mekkora kampányt kerekítettek a dologból (többek között ennek üregyén avatkozott be az USA).

Nos, a harcok után elkezdték keresni a tömegsírokat. Fel is tártak néhányat, de nem annyit és nem ott, ahol beharangozták.
Nyilvánvalóvá vált, hogy a ,,Koszmeten készült anyagok" nagy része egyszerű hamisítvány volt (sajátos Tvrtko amerikai módon).

Valóban követtek el szerb csapatok gyilkosságokat Koszovóban 1998-1999 között, de nem akkora mértékben, mint azt Nyugaton állították. Ráadásul az UCK által kivégzett szerb ajkú lakosságról akkor egy szót sem szólt a fáma.

Ahogyan Julien is mondta, az ,,igazság valahol máshol van".
Előzmény: Big-B (382)