harcipincsi Creative Commons License 2007.07.29 0 0 20191

Braun, Svéd és Györössy már nyugállományba vonultak. De lehet, hogy mások is.

Helytálló lehet a 35-40 körüli érték. De még mindig sokallom. És azt is savallom, hogy egy ekkora hadseregnek 4csillagos tábornok kell. Még egy 3 csillagos is picit soknak tűnik, de az elfogadható. Én vlahogy úgy állítottam volna össze a vezetést, mint egy zászlóalj v. dd. törzset, csak a minisztériumot csaptam volna hozzá (amiben ugye nincs tábornok egy se.)

VKF.: altábornagy.

VKF. H. (1): vörgy. (mondjuk szárazföldi)

VKF. H. (2): vörgy. (légierős)

TÖF/törzsigazgató: vörgy.

 

J1-J7-ig dd. tbk. (személyügy, felderítés, hadművelet, kiképzés, stb.). Helyettese ezds. Jogi, Eü, KBH, KFH, stb. egy szinten lehetne velük, de már csak max. ezds.-i beóval. Ezek alá lehetne beosztani szinte mindent. A minisztérium már csak a beszerzéssel, és ehhez hasonlókkal foglalkozna. A haderőtervezés , meg ehhez hasonló dolgok a "törzs" munkája lenne; hadművelet, felderítés, stb. Békében is hasonlóan dolgoznának így, mint háború esetén.

 

Ha a csapatnál lévő dandárok számát nézzük (ezred élére nem kellene dandártábornok), akkor max. 15 tábornoki beosztás is elég.

 

Ugyanígy lehetne ritkítani az ezredesi beosztásokat is. (Miért kellene pl. két hadkiegészítő központ? Szvsz elég lenne egy is, pláne erre a "rettenetes mennyiségű" bevonuló katonára.)

 

Folytathatnám, de felesleges. Én nem leszek honvédelmi miniszter, így nem hinném, hogy ez történne majd. :))

Előzmény: Némedi László __ (20186)