vilagutazo_averzio Creative Commons License 2007.07.12 0 1 2313

sziasztok,

 

tegnap du érkeztünk haza Portugáliából. nem igazán olvastam végig azt a sok hozzászólász amit a távollétünkben írtatok, de itt egy kis beszámoló, árakkal, nevekkel:

1. 2. éjszaka: Lisszabon Pensao Portuense, totál jó helyen 55 euró/éj/szoba reggelivel. első nap mi gyalog nyakunkba vettük a város, piac, és egy csomó nevezettesség gyalog Belémig. vissza busszal. helyi közlekedés a buszon váltott jeggyel 1,60 euró. szerintem megtehető, élvezhető, már akinek nem esik nehezére egy kis gyaloglás. a szálláson nagyon kedvesek, segítőkészek és rendesek voltak. segítettek buszt keresni Portimaoba, menetrenddel, állomáshoz való kijutás, stb.

3. - 6. éjszaka: Portimao Residencial Arabi 45 euró/éj/szoba. az út Portimaóba rede-expressos-szal 3óra50perc 16,50 euró/fő. Portimao környékén Lagos 2,50 euró/fő/oda vissza - ami alég túrista központ - szép, de nekünk nem annyira jött be. Silves, nem tudom pontosan mennyiért, de tök jó buszközlekedéssel. Cabo Sao Vicente kb. 6-7 euró oda-vissza 2 főre, ezt sem tudom pontosan. hajókázás a barlangokhoz, nem olyan mint azon a fotón amin mutatnak, de nagyon megéri, 15 euro/fő. ha igazi halas étterembe akartok menni, csak Portimaot javaslom, régi halász negyed a híd alatt. bicóbérlés 1 óra 4 euró, 1 nap 8 euró/2 fő.

7. éjszaka: szintén Lisszabon uaz a szállás uannyiért. visszaút EVA-val, rapid 17,50 euró/fő 3 óra. Sintra vonattal 1,60 euró/fő oda-vissza, ott megéri gyalogolni, mert azt is látod amit, buszról a sok túristától nem.

nem akarok közhelyeket írni, h milyen szép az óceán, meg a sziklák és milyen szép és hideg a világvége, mert leírhatatlan. mint az sem, h milyen a légkör és az emberek. látni kell, és részt venni benne. ÉRDEMES

mi nem váltottunk ki Lisszabon-kártyát és nem látogattunk múzeumokat, nem béreltünk autót, mert nem erre voltunk kiváncsiak, hanem a való életre, amennyire csak lehet... olyan éttermet választottunk és úgy közlekedtünk, ezért is választottuk Portimaót, és nem a Praia de Rocha óceánparti szállodasorát... de ha vkinek ez az igénye, akkor ezt a szállodasort válassza, mert csodaszép, és full szolgáltatás van.

 

ha vkit érdekel még egyéb részlet, amit le lehet írni, szóljon és írok róla bővebben.