harcipincsi Creative Commons License 2007.07.07 0 0 19245

Csaxólok.

 

A Gripent a 80-as években kezdték tervezni. Az, hogy csak most készült el - úgy, ahogy - az csak a svédek balf*szságának és a pénzhiánynak (hidegháború vége; egyszerre három géptípus Európában) köszönhető. Ügyes reklámfogás eladni, mint újabb generációt, de semmivel sem jobb, mint az F-16, F-18, stb. Sőt.

Az AMRAAM már a 90-es évek elején be lett vetve. Szintén XX. század.

 

szegények M-4, G-36, és társaik helyett ugyanúgy AK klónokkal nyomják a szolgálatot mint apáik és nagyapáik?

Szegények? Miért? Mert még mindig jobb kézifegyverünk van, mint az amiknak? Akkor én inkább továbbra is használnám az AK-63D-t, mégha öregapám is azt használta (holott még apám is idősebb, mint ez a típus), minthogy egy sz*r M-16 utánmódosítást (M-4) vegyek a kezembe.

 

Nyugaton is ritka a XXI. század technikája. Abban igazad van, hogy sz*r a felszerelésünk, de ne hidd azt, hogy a Gripennel a pilóták (akik ugyebár "rengeteget" repülhetnek vele, és így mindent ki tudnak belőle hozni, ami emberileg lehetséges) jobbak lesznek, mint a többiek. Ugyanolyan vásárlás volt ez is, mint az általad - JOGOSAN - fikázott Mistral.

 

Ne érts félre. Nem azt mondom, hogy alapjában véve nem lenne igazad. Inkább azt, hogy ne emeld ki a Gripeneket a pilótáikkal, mert az is hasonló színvonal, mint a többi. Egyrészt mert a többieket lenézed ezzel (pláne, hogy a pilótákat kiemelted - pedig a sima lövészbaka sem rosszabb nála a saját területén), másrészt meg semmivel sem különb technika, mint amit már megszoktunk mifelénk.

Előzmény: Konvergencia (19243)