brummadra Creative Commons License 2007.07.04 0 0 2320

Szia! Nagyon-nagyon együttérzek a mamáddal... Mit mondott előtte az orvos? Kísértetiesen hasonlít a párom esetére. 9 hónapja operálták. Elviselhetetlen fájdalmai voltak hetekig. Utána valamennyire javult (bénulás rendbejött), de aztán néhány hónapja kiújult.  Azóta két idegsebész is megerősítette, hogy műtét után nem fájhatott volna így! Nála az a helyzet, hogy a porckorong lecsippentése után instabil lett az érintett gerincszakasz, ez csillapíthatatlan fájdalommal jár (bár folyamatosan gyógyszert szed...) Úgyhogy most "megvasalják" a csigolyáját. Ettől a műtéttől reméljük, ..nem: várjuk hogy rendbejön végre.

Nem akarlak elkeseríteni. Tényleg nem lehet jósolni, minden eset más és más. Én ennyire széles skálát semmilyen más betegségnél nem tapasztaltam... minden lehetséges, és ebbe a javulás/gyógyulás is belefér :))

Sok erőt és türelmet, eléggé megzilálja a kapcsolatokat.  Krónikus fájdalommal nem lehet "megtanulni" együttélni.

Ja, kap anyukád kifejezetten gyulladáscsökkentőt? Nálunk ez elfelejtődött...

És főleg! Elkezdték az óvatos mozgássorokat tanítani? Nálunk műtét után nem (pedig kellett volna), később már a fájdalom miatt nem ment. Azt mondják rendkívül fontos a mielőbbi mobilzálás.

b

 

Előzmény: hazardi (2319)