Uldin Creative Commons License 2007.07.03 0 0 2123

Hihetetlen, hogy ezekből a ronda vegyszeres hordókból micsoda értékes berendezéseket lehet fabrikálni.

 

Gratulálok a maszek vákuum szivattyúdhoz és tartályhoz, nem semmi a cucc.

Ezzel a szerkóval kiváló vákuum bepárlót lehetne barkácsolni, egy kis fagyasztóval kellene kiegészíteni. Esetleg vállalnál ilyen melót? 2 fokozatú vákuumszivattyú meg is van hozzá.

------

Valóban a hordó két végén kezdődik a behorpadás, a vékonyfalú hordón nincsenek merevítő abroncsok -0,3 bárral lehet csak huzamosan terhelni, a hordó egyik csavaros kupakjába be volt applikálva nekem is egy vákuum mérőke. Amikor elkezdett zenélni a hordó azonnal nyitottam egy kicsit a kupakon. Szűrésnél használtam egy kis rásegítőnek.

------

A vákuumos szűrővásznas megoldást használják az iparban is, kínai olajpréseknél találtam egy megoldást. 2 szűrődob van és amikor tele az egyik dob, vagy  kezd eldugulni, a csapokkal átkapcsolják a vákuumot a másik dobra, kicsit feljebb van egy mérleghinta szerű fém csatorna, azt átbillentve a másik dob szűrővásznára csorog az olaj, egyszerű megoldás de tökéletes. Csak felügyeletet igényel, de Kínában az emberi munkaerő nem probléma.

 

A présgépről is csak jót tudok mondani, egy 1940-es Krupp modell kínai koppintása, csúnyán van összeszerelve de jól működik, és piszok olcsó, a hidegsajtolás ellenére a maradó olajtartalom 6-7% körül van. Az itthon gyártott gépek 11-13% maradó olajtartalomnál nem tudnak többet és drágák is.

 

Előzmény: Törölt nick (2120)