Uldin Creative Commons License 2007.06.30 0 0 2114

>Fogsz egy csatos fedelű hordót, a csattal rászorítasz a tetejére egy pólót vagy lepedőt


>Egyébként vettem 10 m, 5 mikronos szűrőszövetet, 3500 Ft volt métere de még
> a víz is nehezen folyik át rajta, szivattyúval vagy kompresszorral lehetne

>átnyomatni rajta az olajat, de nem szenvedtem vele.


Támadt egy 5letem, a csatos fedelű hordón a csatos rész alatt csinálni kell rá egy szívócsonkot. Valamint még gondokodni kell a hordó falának merevítéséről, mert tapasztalatom szerint még a vegyszeres fémhordók is igen rosszul tűrik még a gyenge  vákuumot is.


(100 literes vegyszeres hordót megszívattam egy kiberhelt hűtőgépkompresszor szívó oldalával. Iszonyatos dübörgés kíséretében a hordó fala behorpadt, úgyhogy egy "kapilláris" segítségével csökkentenem kellet a vákuumot. A kapillárist egyszerűen elő lehet állítani úgy, hogy a hordó tetején lévő menetes dugót kicsit ki kell csavarni, így a menetek között szív egy kis levegőt.)


A hordóba valahogy be kell építeni egy merevítő abroncsot, ami keresztirányban is meg van támasztva (kereszt vagy csillag alakú merevítés az abroncsban) így kicsit nehezebb szétszívatni a hordót. A hordó tetejére a csattal rászorítva az 5 mikronos szűrővászon. A szívócsonkra a hűtőgépkompresszor szívó oldala csatlakoztatva. Ha adsz neki egy kis vákuumot szépen csorognia kell az olajnak is.
 

Előzmény: Amigo7 (2105)