_Wasp_ Creative Commons License 2007.06.25 0 0 2633
Sziasztok

tudom, hogy ez a topic alapvetően szakambereknek, de most laikusként mégis kérném a segítségeteket.

Történet:
Az autót (1993-as Mazda MX3, 1.8 V6) törtem, le kellett ereszteni (szerelés miatt) a klímagázt, fél évig így volt. Most töltetni akartam, így elvittem egy szakihoz.
Ott vákumolás / olaj nélkül nyomott bele r134a-t. Klíma bekapcsolásakor pattogó hang (mint amikor a gyújtás szikrája áthúz)
Szaki azt mondja, biztos nincs benne olaj. gáz leereszt, (vákuumol) tölt bele 4 "injekcióstűnyit". (azt mondja, ennyi szokott bele kelleni, ha gond van a kompresszorral). Kis gáz újratölt.

De sajna, amikor klíma bekapcsol alapjáraton ugyanúgy kattog-pattog.

Szaki azt mondja, holnap szétszedik, biztos a kompresszor rossz. Minimmum 50 rugó.

Odaálltam a házunk elé, és belém bújt a kisördög. Klíma bekapcsol, alapjárat megemel (1000 RPM-ig) pattogás semmi, csak csobogás-súgás mintha kevés lenne a gáz (merthogy kevés is, nem lett rendesen feltöltve)

Naszóval: a pattogó hang csak alapjáraton. Egy ideig csöndes, aztán pattog (mint a kukorica) egyre szaporábban. Nerm vártam meg, mi lesz a vége, felrobban még nekem, vagy mittomén.

Mit csináljak: Indokolt a klíma szétbombázása? Nem lehet, hogy rossz gázzal, sok/kevés olajjal lett feltőltve, az a baj? Nem lehet, hogy kicsit járódnia kell a hosszű leállítás után?
Ha alapjáraton nem klímázok (csak pl pályán), akkor nem működne a dolog "sima feltöltéssel"?

köszi előre is....