harcipincsi Creative Commons License 2007.06.24 0 0 19007

Csak a te kedvedért! :))

 

Volt egy UAV-s team az olaszoknál, akik egy modellrepülőhöz hasonló szerkezettel (talán képet is tudok nemsokára bevágni) derítettek fel területeket. Ök-nk nekünk (a századnak) nemigen volt a gyakorlások során ilyen szempontból. Egyedül az ezred harcálláspontjával volt kapcsolatunk egy olasz híradó raj segítségéval, akik egy pár sort is képesek voltak 5 percig adni, mivel angolul kellett (pocsék angoltudásuk volt azoknak). Viszont az ezrednek volt tüzérsége és helikopteres támogatása. Hogy nekik ki oldotta meg az ÖK-t, stb.-t, fogalmam sincs.

A századunknál nincs tűztámogató tiszt, a támogató szakaszparancsnok végzi ezt a melót, mind a saját aknavetők, mind minden egyéb más helyzetben. (Az aknavetőket elő sem vettük, mert nem kaptunk olyan feladatot; a támogató szakasz lövészként operált.

Képek: 1. Mangusta harci helikopter 2. Tűztámogatás az olaszoktól (A másikat nem sikerült 512 alá hozni, pedig az jobb lenne) 3. Az ígért képek a sátrainkról (A táj minden rossz ellenére magáért beszél)

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: kovacsgyula44 (19006)