Rollei Creative Commons License 2007.06.20 0 0 2206

Csak gondoltam megemlítem, hogy a K10D topikban szépen alakul a konkrét gépet érintő szakmaiság az utóbbi időben:

 

http://forum.index.hu/Article/showResultList?o=4&aq_text=&aq_cre=&user_id=243973&topic_id=&forum_id=0&aq_ext=0&t=9148496

 

Ha jól számoltam, akkor az illető jelenlegi 21 hozzászólásból 14 korábbi/aktuális sérelmekkel, lelki problémákkal foglalkozik, a többi általános (nem feltétlenül a fotózáshoz kapcsolódó) esztétikai kérdésekkel, és talán egy, vagy kettő van ami ténylegesen illeszkedik valamilyen módon a topik témaköréhez. Mivel ennek a konkrét géptípusnak elég szűkös az irodalma, és nem nagyon lehet igazándiból ezen a topikon kívül máshol érdemi információhoz jutni, így szerintem kár érte.

 

És egy rövid esszé arról, hogy ez miért zavar, mert felteszem, hogy nem vagyok nagyon egyedül a véleményemmel :-) 

 

Sajnos úgy tűnik, hogy nem mindenki tudja megállni szó nélkül a provokációkat, de így aztán szép lassan elsüllyed az eredeti téma, béke poraira. Persze minden vitához minimum két fő szükséges, de ha egy egyébként működő közösségben megjelenik egy olyan személy, aki saját maga deklarálta korábban, hogy az életcélja a rombolás, és ezt már többször meg is valósította, akkor nem értem, hogy miért kell  hagyni hogy újra beteljesítse önmagát. Nyilván mint minden közösségben, ezeken a fórumokon is különböző mentalitású személyiségek (nickek) vannak jelen, azonban idáig különösebb súrlódások nélkül együtt tudtak működni egy csoportcél érdekében. Ebbe a véleményem szerint bőven belefér, ha olykor offolunk egy kicsit, különben elég szárazzá, olvashatatlanul unalmassá válik az oldal, de a meglátásom szerint a sérelmek állandó felhánytorgatása, és az öncélú, végnélküli vitagerjesztés már nem. Persze az érintett személy ( http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=57787766&t=9143086 ) vitathatatlanul intelligens, nyilván alaposan utána is olvasott a fotózással kapcsolatos szakérdéseknek. Ugyanakkor aggasztó, hogy az intellektusát egy nyilvánvalóan destruktív cél érdekében használja. Én sajnálom is egy kicsit azért, mert az adott nick mögött felépített (virtuális) személyisége teljesen alkalmatlan a közösségi életre, egy idő után minden szövegösszefüggésből az jön ki, hogy mindenki őt bántja. Ez biztosan nagyon rossz dolog lehet, de hát a világ már csak olyan, hogy egyik közösség sem tolerálja túlzottan az olyan deviáns egyedeket, amelyek nyilvánvalóan a lerombolására törekszenek.