Ibigoo Creative Commons License 2007.06.15 0 0 565
Reagált a BKV...
---


A BKV a még jobb metrópótlásért

A 2-es metró időszakos pótlása hosszas és gondos előkészítés eredménye. A légkondicionált, vadonatúj pótlóbuszok (50 db) csúcsidőszakban percenként járnak. Az aktuális forgalmi viszonyokhoz igazodva a BKV Zrt. a tervezetnél több autóbuszt állított a metrópótlás szolgálatába, az elkerülő útvonalakon közlekedő járatok pedig sűrűbben vehetők igénybe. A BKV Zrt. mindent megtett, és most is megtesz azért, hogy a szükséges felújítás a lehető legkényelmesebb legyen utasai számára.

Olyannyira sikeresnek mondható az idei metrópótlás, hogy eddig csupán tíz utaspanasz érkezett. Azonban a BKV Zrt. számára minden egyes észrevétel fontos, ezért e csekély szám ellenére is törekszik arra, hogy még jobb színvonalon biztosítsa szolgáltatását. A hét eleji rendkívüli eső és a metrópótló útvonalánál épülő bevásárlóközpont a vártnál gyakrabban növelte meg a sűrűn közlekedő autóbuszok menetidejét.

A még gyorsabb és kényelmesebb utazás érdekében Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes összehívta a Fővárosi Önkormányzat Közlekedési Ügyosztály, a BKV Zrt. és a Főmterv szakembereit, hogy megoldást találjanak a pótlóbuszok előnyben részesítésére. Az a javaslat született, hogy a városból kifelé vezető oldalon is buszsávon közlekedhessenek majd a metrópótló autóbuszok. Ezen kívül a gyorsabb haladást jelzőlámpák és jelzőtáblák is segíteni fogják. A munkák a tervek szerint már hétvégén megkezdődnek.

Társaságunk továbbra is azért dolgozik, hogy az utasok megelégedéssel vegyék igénybe a BKV Zrt. utas- és városbarát közösségi közlekedési szolgáltatását.

A felújítási munkálatok befejezéséig szíves megértésüket és türelmüket kérjük!


2007. június 15.
BKV Zrt. Sajtóiroda