Kuruc71 Creative Commons License 2007.06.06 0 0 18748
"Erdekes dolgok ezek, Kanada most nagyon nekiallt fejleszteni a haditengereszetet (uj jegtorok, tengeralattjarok...) mert egyre fontosabba valik az eszaki teruletek feletti kontroll visszaszerzese. A globalis felmelegedessel nemcsak a vizkincs valik fontosabba, de hajozhatova valnak a szorosok is es igy a Panama csatornat majd ki lehet iktatni a tavol-keletrol az USA keleti partjara iranyulo aruforgalombol, mert eszaknak rovidebb lesz az ut!!!"

Józanúl végiggondolva a haditengerészet fejlesztése nem az USA elleni előkészület, hanem értelem szerűen azok ellen akik a tengeren keresztül érkezhetnek. Ugyan ebben a cipőben jár most Ausztrália, és bölcsen előrelátóan eszméletlen módon fejleszti a haderejét. Annak ellenére hogy az USA nemet mondott az F-22 kérésükre, folyamatosan verik az az Ossik az asztal Sam bácsinál, hogy mégis csak adja már. Addig is míg megérkeznek légiszállítás kap, kapott 3 db C-17A gigászt, és a C-27 Spartanok is érkeznek. M1a1 Abrams, D/E tengók, F-18E/, Javelin ATGW, stb.
Mikor kérdeztem a kinti rokont aki őrnagy a kinti Reserv-nél , hogy mire fel ez a fegyverkezés, azt mondta, hogy " Nekünk vannak energiahordozóink, ásványkincseink, hatalmas élelmiszer termelő kapacitásunk, és Lebensraumunk" Már pedig szeretnénk ha ez miénk is maradna.

Véleményem az hogy az erőviszonyok eszméletlen gyorsan változnak. Országok emelkednek, sűlyednek, és a források korlátozottak. Tuti előbb utóbb valaki belekakkant a ventillátorba, és a szövetségi kapcsolatok végett ez pillanatok alatt egy világháborúba torkolhat.

Kanada az egyik leg jobb jövővel rendelkező ország Ausztráliával együtt. Viszont mi lesz pl Európával? Mi lesz velünk ?
Előzmény: Farkas Roland (18747)