Münci Creative Commons License 2007.05.31 0 0 18629
Möszjő swordmanus!

Igen tudom. Az ifju Horthyt szőnyegbe csavarva vitték ki a palotából. Viszont SzVSz egy államfő nagyságát az is adja, hogy adott esetben a saját (és családi) érdekei elé tudja tenni az általa vezetett állam érdekeit. Horthy ezt nem tette meg. Sajna a mai politikusok döntő többségéről -oldaltól függetlenül- sem feltételezem ezt :-((


Möszjő Stylist!

Azért az akkori állami és politikai vezetők nagy része aktív volt Horthy ideje alatt, és kiszállt Szálasi ideje alatt. És a min.elnök katona volt :-) Ezzel együtt biztos nem volt tökéletes az a felállás, de messze nem volt a kommunista diktatúra melegágya, mint azt m. harpet79 szavaiból kiéreztem.
Ami a zászlókat illeti. Átgondoltad, hogy mit neveztél "molyrágta molyrágta zászló"-nak? Azok hadi lobogók voltak. Egy igazi katona előtt ne minősítsd így őket, ha kérhetem! Egyébiránt mástól nem kaptunk vissza zászlókat (USA-tól a koronát igen. Mást nem).
A terület visszaadásokban sem értünk teljesen egyet. Milyen áron kaptuk őket vissza? Gondolod, hogy az idők végéig eltűrték volna a feloszlatásukat? Szerintem nem.

Az, hogy ki hogyan élte meg a Horthy időszakot, biztosan függ attól is, hogy miként élte meg. Egy főnemes vagy nagytőkés biztos akkor érezte magát jól. Egyik nagyapám akkor is bányász volt, Ő nem volt elragadtatva tőle. Másik nagypapám jól menő hentes volt 44 előtt. Ő a 44-45 és a 47-53 közti időszakot rühellte, de utána el volt.

Tisztelettel, Münci
Előzmény: swordmanus (18621)