st_patrick Creative Commons License 2007.05.30 0 0 18586

Üdv!

 

Csak a történeti hűség kedvéért:

 

Köztudott ugyanis, hogy az I. v.h-ba történő belépésünket, a szarajevói merénylet után, Bécsben döntötték el, személyesen Ferenc József császár. Biztosan szenilis volt már, esetleg antidemokratikus, mindenesetre elfelejtette népszavazáson kikérni a magyar alattvalói beleegyezését a háborúhoz.

 

Nem felejtette el. Volt egy koronatanács, ahol szinte mindenki a háború elkezdésére szavazott a következmények ismeretében is. Az egyetlen ellenvéleményt Tisza István magyar miniszterelnök fejtette ki. Nem foglalkoztak vele. Természetesen 1918-ban mi, rohadt irredenta magyarok robbantottuk ki az egészet, dehát a történelmet a győztesek írják...

 

Ami  a második világháborút illető véleményed illeti, ez azért így erős volt:-) Korábban volt már szó az arányérzékről. Komolyan gondolod hogy ép ésszel bárki feltételezhette hogy ha fél éven belül üzenünk hadat az egyesült államoknak és a SZU-nak akkor a győztes oldalon fejezhetjük be? Ezt csak a Werth-féle "nemistalálokhiretelenjelzőtide" alakok vették komolyan.

A bolsevizmus elleni hadjárat propagandaszöveg semmi más.

Szerintem:-)

stp

Előzmény: Stylist (18580)