Stylist Creative Commons License 2007.05.26 0 0 18527

"Ha a harckocsi elment az akna mellett úgy, hogy nem ment át felette, 1-2 perc múlva ismét kikapcsolja a szenzorokat és "nyugalmi helyzetbe "szunnyad."

Én tátott szájjal olvastam, és ennél a résznél csalódás ért: azt hittem, hogy ha mellette  megy el a harckocsi, akkor ez a szuperakna gyorsan kiássa magát a földből, utánaered, üldözőbe veszi, és elvágja a torkát... :-)))

 

"Mindezeket elemcsere nélkül 90 napig képes csinálni, akár mínusz 30°C-ban is, majd 90 nap elteltével (90 nap/1 perces pontossággal) véglegesen kikapcsolja magát, akár rugdosni is lehet."

 

Oké, de a saját oldal tűzszerészei felszedés után életre tudják kelteni egy újabb telepítéshez? Mert ha nem, és 90 nap után végleg megmakkan, akkor elég drága játékszer! Mert ahogy Zichermann István is írta, az aknák lényege, pont a tömeges alkalmazási igény miatt, az olcsóság! Tehát ha a tank véletlenül fél méterrel elkerüli, és ezzel végérvényesen elbuktál 1800 dollárt, akkor az nem költséghatékony! Ami pedig a biztonságot illeti, hiába lehet akár ugrálni is rajta, a sok "hülyecivil" majd úgyis megtalálja a módját, hogy nominálhassa vele magát a Darwin Díjra! Csak azértis szétszedi, megfúrja, tűzbe dobja, stb. A csúcs az a tirpák volt, amelyik egy 152 mm-es tüzérségi lőszert hegyével a földbe nyomva, használt ÜLLŐNEK!!! :-((

Üdv:    

Előzmény: Bujazliz (18519)