Irgalmatlan nővérke Creative Commons License 2007.05.26 -4 2 24
Törvénysértő tartalmak idézése, linkelése

Egyes magyar hírportálok a folyamatos jogsértéseiknek köszönhető retorziók miatt olyan külföldi szerverekre költöztek amelyek kiesnek a magyar igazságszolgáltatás hatóköréből. Ugyan rengeteg ilyen hírportál akad a világon még ezeken kívül melyeket a hazai igazságszolgáltatás nem ér el, ám azok nem elsősorban magyar belpolitikai vonatkozású hírekkel foglalkoznak.
Ezen szervereken rendszeresen törvénysértő tartalom jelenik meg, azonban fellépni ellene nem lehet hiszen kívül esnek a magyar igazságszolgáltatás hatókörén.
Az Index fórumain történő meghivatkozásuk azt eredményezi, hogy a különféle keresőrendszerek a fórumok beírásait dobják ki a keresett kifejezésekre mint forrást azt a látszatot keltve, hogy a törvénysértő tartalom elsődleges forrása az Index. Ezt megelőzendő az efféle idézetek, linkelések a beírást elkövető nickkel együtt mennek a /dev/null-ba. Az intézkedés statáriális jellegű, azonnali, a nick temetése hamvasztásos-bemosásos még akkor is ha mozog közben. Fellebbezésnek helye nincs.

Kéretik előre gondolkodni!