grezi Creative Commons License 2007.05.25 0 0 2149

Sziasztok.

 

Visszaérkeztünk szerencsésen és ahogy igértem beszámolok a Lisszabonban töltött idöről. Gyönyörű város Lisszabon, meseszerű az óvárosa és fergetegessen szép a Nemzetek Parkja. Nagyon kedvesek a helyiek, segitőkészek és valamennyire mindenki beszél angolul. A városi közlekedés (busz, metro, villamos), nagyon olcso és érthetően kivan térképezve a buszmegállóban a csatlakozás (nincs sehol leszakítva mint nálunk!). Mindenhol térfigyelő kamerák vigyázzák a köztulajdont és rendet és mégsem panaszkodnak a személyi szabadság megsértése miatt. 

Cascaiban, Sintrán és Cabo de Rocan voltunk. Gyönyörű szép helyek, jó a levegő és minden olyan békésnek tünt. Senki nem siet nem kapkod, és kiabáló helyiekkel sem találkoztunk.

Nagyon jól éreztük magunkat , ha tehetnénk máris vissza indulnánk.

Egyetlen rossz tapasztalatunk a taxissal volt aki nem akart négyünket bevinni a reptértől az óvárosba mondván, hogy ez szabály. A Portugál taxiban a sofőrőn kívül csak hárman utazhatnak. Elhittük neki és tömegközlekedtünk. Amúgy is jóval olcsobb és kényelmes légkondis buszok közlekednek.

 

Kívánok mindenkinek hasonló szép élményeket és szép nyarat.