illdii Creative Commons License 2007.05.18 0 0 327
ZsuR, én azok közé tartozom, aki épp vacillál a Montessori pedagógia kontra más, alternatív irányok között. Őszintén mondom, ha az általad, ebben a topikban olvasható impresszió alapján ítélnék, hát ebben az életben Montessori intézmények közelébe nem engedném a gyerekemet. Ez a fajta pragmatizmus, és hogy valamiért azt gondolod, hogy csak te tudhatod, hogyan működik a Montessori pedagógia, nagyon taszító. Nem jó érzés azt gondolni, hogy ILYEN volna a Montessori (miközben tudom, hogy nem ilyen, de finoman szólva nem könnyíted meg a M. módszertan elismerését).
Szerintem ne nyisson senki új topikot, aki erről a pedagógiai irányzatról beszélgetne, hiszen itt és most éppen a M. pedagógia iránt érdeklődő, vagy abban már így vagy úgy érintett szülők diskurálnak. Ilyenformán ez itt szerintem egyáltalán nem OFF. Nyittattál ugyanakkor egy "saját" topikot, ahol nem zavarhat meg téged senki sem véleménnyel, sem kritikával, jól láthatóan értelmetlen az a topik. Zárt keretek közt működik, 1 hónapja esett meg az utolsó hsz, nem, nem az a baj, hogy nem pörög, hanem hogy nem tud kialakulni érdemi vita, konstruktív eszmecsere, ha úgy tetszik.

Szóval részemről továbbra is élénk az érdeklődés a Montessori felé, viszont arra nincs szükségem, hogy te légy az egyetlen út megmutatója, hanem az lenne érdekes, ha a Montessori pedagógiában több oldalról (pedagógus, szülő) érintettek és a M. iránt érdeklődők tudnának beszélgetni. És szerintem ez attól még, hogy a te személyes ambícióddal ütközhet, még egyáltalán nem OFF itt...
Előzmény: ZsuR (320)