beetee Creative Commons License 2007.05.15 0 0 22807

Van egy nagyon finom receptem:

 

4 l szörphöz:

 

10 db virág (leöblítve, állatkák nélkül. több lehet a tíznél :)...)

1 nagy lédús citrom felkarikázva

2 kg cukor

2 ekanál ecet

3-4 dkg citromsav

1 mkanál só

 

1 mk Na-benzoát (vízben felfőzve, lehűtve, ez lehagyható, ha bízol magadban, hogy tudod csírátlanítani)

 

Az egészet bele egy befőttesüvegbe, vagy saválló lábosba, a lényeg, hogy lefedhető legyen és csak műanyag v. saváló kanállal kevergesd majd!

 

Naponta 2-3 szor fel kell keverni 4-5 napon keresztül.

 

Aztán le kell szűrni, üvegezni, majd az üvegeket forróvízfürdőben kidunsztolni.

 

Nálunk évekig eláll (volt hogy a tartósító nélkül is, de azzal biztosabb)

 

Ha nem teszel bele tartósítót és nem forralod ki, akkor hűtőben pár hétig jó.

Nem tudom az ecettől-e, de nagyon frissítő! Eddig ez a legjobb receptem a szörphöz.

 

Ha a második nap körül felolvad a cukor, akkor még rakhatsz utána, a lényeg, ha töményebb, akkor jobban tárolható tartósítószer nélkül is.

Előzmény: Kardemumma (22804)