Törölt nick Creative Commons License 2007.05.14 0 0 4

tudomány

<!-- function showSend() {getObj('emailThis').style.display="block";document.sendform.cimzett_email.focus()} function hideSend() {getObj('emailThis').style.display="none";window.scrollBy(0,-2000);} function checkSendFields(th) { var err=0; if(!checkemail(th.cimzett_email.value)) { err=1; } if(!checkemail(th.felado_email.value)) { err=1; } if(err) { alert("A címzett és a feladó email címének kitöltése kötelező"); return false; } return true; } function fsize(D) { var fs=getObj("lsizex").style.fontSize;var fsn=fs.split('px')[0]; if(fsn 20){fsn=20} getObj("lsizex").style.fontSize=Number(fsn)+Number(D)+'px'; SetFontSizeCookie("INFOFONTSIZE",Number(fsn)+Number(D),exp); } // -->

Elbutít a túl sok tej2007. május 14., hétfő 9:57     InfoRádió / The Daily Telegraph

        Kinyomtatom Elküldöm Betűméret + -

A tejtermékekben található kalcium és D vitamin idősebb korban hozzájárul az agy károsodásához és a demencia kialakulásához - derül ki a legfrissebb kutatásból.

 

if(!window.goAdverticum)document.write(''); if(window.goAdverticum)goAdverticum.addZone(39114); on error resume next ShockMode = (IsObject(CreateObject("ShockwaveFlash.ShockwaveFlash.7"))) Sub banner_165628_FSCommand(ByVal command, ByVal args) call banner_165628_DoFSCommand(command, args) end sub

1

A tudósok úgy vélik, hogy a túl sok kalcium lerakódásával hozzájárul az agyban található vérerek keresztmetszetének csökkenéséhez, idegrendszeri károsodást okozva. A hatást a D vitamin is befolyásolja, amely a kalcium lerakódását szabályozza.

A kutatók azután jutottak ezekre a következtetésekre, hogy 79 idősebb férfi és 153 nő agyát vizsgálták meg. Mindannyiuknak volt legalább egy sérült agyterülete, de a sok kalciumot és D vitamint fogyasztóknál találták a legtöbbet.

Martha Payne, az észak-karolinai Duke Egyetem kutatója egy washingtoni konferencián kiemelte, hogy a kutatócsapata eredményei megerősítik a sok tejtermék fogyasztásával kapcsolatban eddig is meglévő aggályokat.

 

 

Lehet, hogy sok tejet ivott ???

Előzmény: Diótörő (1)