pjotrkolja Creative Commons License 2007.05.09 0 0 1295
T Devon!

Ha a ventillátor leáll a kazán letilt, jó sokba lesz neked mert megint beindítani pénzes dolog ... Ha nem tiltana le akkor is elalszik a láng mivel nem lesz ami égési levegőt biztosítana számára.
Ezekkel a rendszerekkel is jól mellé lehet lőni, ha nem olyan méretben szerelik és nem oda ahová a (gépész)tervező megálmodta. Alulméretezés sok töréspont stb. ...

Más dolog ... a kandallóhoz és az esetleges elszívások meg fokozott légzárású nyílászárók ... meglévő épületeknél én sem tatom fontosnak a kéményről szóló tervrajzokat, de pl. méretezést mindenképp, mivel pont ezzel lehetek biztos abban, hogy a kandallóból a kéménybe fog áramolni az égéstermék (ha megfelelő a magassága, mérete, és a légutánpótlása) ... ki tudom választani az égési levegő biztosítás módját is ... van olyan progi amivel az egyéb mesterséges elszívókat is figyelembe tudom venni.
Kandallónál ez még nem is lehet olyan nagy gond (hacsak nem gázkandalló) hiszen látszika a füst, de egyéb atmoszférikus gáztüzelő berendezéseknél már komoly életveszélyes helyzetet is teremthet.


kolja
Előzmény: Törölt nick (1293)