fischnek Creative Commons License 2007.05.07 0 0 1288

hogy mit akarok, az egyszerű.

otthont.

kéménnyel, falakkal, tetővel. A kiszemelt épület jelenleg egy eléggé lerobbant ház, amit szakemberekkel szándékozok rendbe hozatni, mindenben az ő tanácsaikat meghallgatva.

De: nem fogom megvárni míg a kémény majd rám dől. A SAJÁTOM lesz és ahányszor a házhoz érek, ránézek, mert az enyém. És akár jön a kéményseprő, akár nem, úgy is meg fogom nézni milyen a kéményem belülről. Mint ahogy akármilyen tüzelés is lesz, lesz olyan berendezés ami riaszt ha oda nem való égéstermék szivárog vissza.

 

Mikor a jelenlegi lakásban a kandallót akartuk csinálni, kihívtuk a kéményseprőt hogy nézze meg a kéményt. Akkoriban a szobában levő tisztítónyílás be volt vakolva, a padláson levő meg be volt falazva. Persze hogy nem bontotta ki és nem is bontatta ki. Megnézte a kéményt, kívülről, az udvarról. És megadta a szakvéleményt:

"szép kémény (egy éve volt tatarozás), persze hogy lehet bele kandallót kötni." Fizettem és elment. Aztán kibontottam, megnéztem, kipróbáltam, tamácsot kértem (itt) stb, és most működik.

NNNnna. Még mindig érdekelne ki hogyan állna hozzá a dolgokhoz.