fischnek Creative Commons License 2007.05.07 0 0 1281

Sziasztok,

 

köszönöm a hozzászólásokat.

Nos mivel minőségbiztosítás a szakterületem, éppen elég szabvány, előírás vagy rendelkezés hat rám naponta, tudom hogy ezeknek a fele elég lenne, ha az ember ÉSSZEL és JÓZANUL dolgozna. A többi szabály a hülyeállóság elérése végett hozatik...

 

A kérdés az, hogy a saját telkemen álló saját házamban mik azok a szabályok amik kötelezőek és mik azok amik célszerűek illetve amik megkerülhetőek.

 

Példának venném a ház jelenlegi állapotát: nincs róla hivatalos tervrajz, semmi okmány a használatba vételről (1959?),. Közben engedély nélkül kétszer is hozzá toldottak, a gázkészülékek is egy ilyen engedély nélküli toldásban vannak (igaz 20 évvel korábbi toldás). A kéményekről tuti semmiféle okmány, és feltételezem hogy még kéményseprő se látta őket sose. Ettől függeltenül működött minden és senki nem halt meg, mivel az előző tulaj ésszel csinálta a dolgokat.

 

Nna... szóval én is ésszel, hozzáértő emberrel, de a lehető legkevesebb (esetelg szabálysértés terhe mellett) adminisztrációval szeretnék eljárni... kérdés hogy mik a lehetőségek...?!

Előzmény: Törölt nick (1278)