.ISU. Creative Commons License 2007.05.06 0 0 292
látom kissé pangás van, de azért megpróbálom...

Szia Álomvilág!

Matrac, ágy és ágyrács vásárlás elött állunk a feleségemmel. Az ágy és az ágyrács az ok. DE a matrac...!? Végig olvastam ezt a topikot az elejétől, (és egy pár matracos oldalt) de még mindíg nem vagyok teljesen tisztában a dolgokkal!
Az biztos, hogy memory matracot szeretnék és biztos, hogy nem Tempurt.
Úgy tudom(most már) hogy a memory réteg alá kell vagy javasolt egy hideghab vagy tán latex réteg, hogy ne csak anatómiailag, hanem ortopédiailag is jó legyen a matrac.
Viszont nem tudom, hogy ezek milyen vastagságúak legyenek, milyen ajánlott. A min. 14cm-es vastagságra emléxem , de nem tudom, hogy milyen az ideális elosztás, ill. hogy a memory réteg kell-e alulra és felülre is vagy csak az egyik oldalra, ahol fekszem? Alapból úgy gondolom, hogy nem kell alulra , mert a rácsnak ne legyen már olyan jó dolga, de mi van akkor a forgatással? A memoryt is kell időnként forgatni? Mert ha kell akkor egyértelmű, hogy alulra felülre is kell memory.

Aztán jönnek a gyártók! Volt egy lista itt a fórumon, hogy kik gyártanak memoryt, de pl. a yatas oldalán nem találtam, szinte csak rugósaik vannak, ééés volt még csak most nem jut eszembe :). A tesoban van egy boh üzlet ott láttam egy bájert és egy névtelent 70ezerért ill. a szórólapon is csak az van hogy memory matrac ami most akciós. Teccik nagyon magniflex amit olvastam róla , de ott az ára, ami... Nem mondom hogy nincs rá pénzem, de szeretném meggyőzni magamat arról, hogy kénytelen vagyok kiadni ennyit érte vagy arról hogy megfelel nekem/nekünk egy bájer vagy érflex vagy rotex.

Na egy kicsit kezdek kifakadni így inkább visszakanyarodnék a legfontosabbra, hogy tovább tudjak kutakodni és szűkíteni a kört, a rétegek hogyan is alakuljanak és milyen legyen vastagságuk??

Én 80kg a feleségem 65kg és mindenféle pózban,helyzetben alszunk, mert rossz az ágyunk, de talán a legnépszerűbb nálunk a háton és az oldalt fekvés.


Köszi
Isu