M62-902 Creative Commons License 2007.04.24 0 0 6407

Na látom megint sláger lett a nyafogás a tisztelt vasút mellett élők körében.

 

Valóban,függetlenül attól,hogy esetleg tényleg igazuk van/zajos a vasút/,

 1.amikor odaköltözött látta mi megy ott,

2.csak a vonat elhaladásakor van zaj,ellentétben a közúttal ahol folyamatos a zajtehelés.

Ja,hogy ő is megette azt a kamu dumát,hogy "úgyis egyre kevesebb vonat fog járni,meg lehet előbb utóbb el is fogják terelni,stb." .../ hát inkább keresse meg azokat akik ezzel megetették.

Tényleg ennyi erővel én is nyaflizhatnék,hogy kérem a 90-es évek elején amikor ideköltöztem a mostani lakhelyemre,még szelíd forgalmú aránylag csendes utca volt. Azóta viszont a város közlekedési rendjét olyan sikeresen átalakították, nem beszélve a színház előtti építkezés miatti forgalomelterelésről,hogy azóta csúcsforgalom van szinte egész nap.Ráadásul ideépítettek a ház elé egy nagy körforgalmat,száz méterre egy másikat.Na van is világ rendesen reggelente a csúcsidőben,mikor a két körforgalom közti szakasz bedugul.Benzingőz,dudálás meg amit akartok. Most is dudál valami állat!!Egyébbként jó kis jellemzést lehetne készíteni itt a magyar autóstársadalom dicső képviselőiről.

Becs szó,már gondolkodtam rajta,hogy el kéne cserélni egy olyanra ami mellett csak a vasút jár.Amikor pedig a közös képviselőnk hivatalos helyen szóvátette,hogy a körforgalom egy kicsit zavarni fogja a házunkból autóval ki ill. oda behajtani szándékozó lakókat,röviden elintézték azzal,hogy "majd addig megáll az utcán a forgalom".Hát én ezt be is tartom rendesen.Bár féltem az autóm,de még egyben van.

Na szóval ezekután én hová is menjek panaszkodni??? Egyáltalán érdemes?

 

Mikor ilyen nyafogásokat hallok mindig eszembe jut egy,azóta nyugdíjba vonult kollégám mondása.

"Ha valakit zavar a vasút miért nem az erdő mellé ment lakni?Ott madárfüttyre és mackóbrummogásra lehet ébredni. IGAZ AZ NEM ENNYIBE KERÜL mint itt a vasút mellett.

Előzmény: nyalábos líra (6406)