amatőr Creative Commons License 2007.04.22 0 0 114635

A beszámolóm épp az előbb szállt el az éterben, valami oda nem illő gombot sikeredett megnyomni...

Hm, deja vu, ma történt már ilyen, de ott tán nem én voltam a hibás.

 

Akkor csak vázlatosan, pár edzéselemet külön papamacinak ajánlva, ahogy szó esett róla. :)

 

1. Előzetes terv: PB legyen, <1:01:50, illetve a kerek számok bűvöletében 1 óra alatt.

2. Ehhez vezető út: 6 perc/km normál Europark oda-vissza, némi Népliget oda-vissza, és havi egy szeretett szigeti hendi fullra nyomva, 27-26-25 percre hozva.

3. Mai taktika: a "küzdés" vállalása, magas pulzus engedése.

4. Bemelegítés: ilyen is volt, sőt, tempófutás lett belőle, ez lesz, ha Hauanita és Kivi társaságába keveredik az ember rajt előtt. :)

5. Az első km: végig Hauanita sarkában, ha egyszer lejt a híd, használjuk ki. De a bőven 4:40 alatti tempó és a 173-as max pulzus intő jel: vissza a lendületből.

6. Az első emelkedő az Alagút felé kanyarogva ért: és még mennyi követte! Tiszta hullámvasút ez a pálya az Europarkhoz képest, hm.

7. Technikai krach: a Lánchíd csúcsát megmászva, lefelé ereszkedve leáll az óra, mutatja a részidőt, a pulzusmérés kikapcs, mintha stopoltam volna. Kilép? -kérdezi, s nem tudok neki értelmesen válaszolni, hogy dehogy, mérje csak tovább tisztességgel. Nyomom itt, nyomom ott, közben kanyarodni kell, futót kerülni. A végén feladom, s új mérést kezdek. Megvan az első részidő, lesz egy második is, össze kell adni, és kalkulálni, mennyi idő is ment el a bénázással. Ez lesz az összidő. :)

8. Az utazótempó és a max 169-es pulzus elvisz egészen a Margit-híd mellé, kár, hogy egyből nem lehet ráfordulni, messze még a fordító. Papamaci utol is ér, s első reagálásra igyekszem felvenni a tempóját. Most már a pulzus is felmehet 170 fölé, a fordító után csak elérek a hídig, ott egy kis alpinista munka után meg be lehet gurulni a stadionba.

9. Az utolsó lökést a fordító után atom adja meg, aki hátulról szintén jön, jön, nagyon megy, s tulajdonképp innen "elvisz" a hídig, majd a stadionig, köszönet! A stadionba befordulva már nagyon nem akarózik sprintelni.

10. A két részidő összege 58:47, megszavazok egy végső 59:30-at.

11. A célban örömtelien sok narancsmezessel lehetett találkozni, a legjobb a babakülönítmény!!! :)

 

Gratulálok a remek eredményekhez, az örömfutásokhoz, a visszatérésekhez!

A következő célverseny a hegyi feles, remélem, ez a mai emelkedőkkel tarkított pálya kellő felkészülés volt rá! :)