gyurika31 Creative Commons License 2007.04.17 0 0 602
Srácok! Mi erről a véleményetek:

http://index.hu/tech/tudomany/holo0626/


"A francia kutatócsoport felfedezte, hogy bizonyos körülmények között a szubatomi részecskék, például az elektronok képesek egymás között az azonnali kommunikációra, függetlenül a közöttük húzódó távolságtól."

Gondolom itt az entanglement jelenségéről van szó.

"A jelek szerint valahogyan mindegyik részecske tudja, hogy mit csinál a másik. A probléma ezzel csak az, hogy ellentmond Einstein azon tézisének, miszerint semmilyen információ nem haladhat a fénysebességnél gyorsabban."

Miért mondana ellent? Én úgy tudom, hogy információt ezzel a jelenséggel nem lehet egyik helyről a másikra küldeni, csupán arről van szó, hogy két véletlen jelenség térben egymástól távol korrelált.

" Ahogy minden mindennel összefügg, értelmetlenné válik a világegyetem jelenségeinek osztályozása, mivel az összefüggő hálózatot alkotó természet fittyet hány minden ilyen felosztásra.
A holografikus univerzumban még az idő és a tér sem tekinthető alapfogalomnak. A helymeghatározás minden formája csődöt mond olyan környezetben, ahol semmi sem válik el igazán a másiktól. Így az idő és a három dimenziós tér úgy viselkedhet, mint a halat mutató monitorok, és csak kivetülései a mélyebb rendnek.
Bohm nem az egyetlen kutató, aki igazolva látja, hogy csupán hologram a világegyetem. Az agykutatás területén dolgozva Karl Pribram, a Stanford egyetem neurofiziológusa szintén arra a meggyőződésre jutott, hogy a holografikus lehet a valóság."

Ez kezd egyre nagyobb marhaságnak tűnni. Hogy a francba jön az entanglementhez az agykutatás?

"A világ megfogható képe így csak másodlagos valósággá változik, a tényleges környezet pedig frekvenciák holografikus kavalkádja lesz. Ebből a holografikus agy csupán néhány fontos frekvenciát választ ki, és érzékszervek jeleként értelmezi."

Húbazdmeg. LOL. Ahogy a cikk halad a vége felé egyre nagyobb faszság. A végén már a telepátiáról is szó van.

Szerintem nem válik el a szar a májtól. Szerintem arról lahet szó, hogy ez az Alain Aspect egy fizikus, aki kísérletezett részecskékkel stb., de az állításait jól kiforgatva a cikkíró hozzákeverte néhány áltudós marhaságaihoz.
De az is lehet, hogy ez az egész cikk egy olyan jellegű vicc, mint a Mao élete c. film?