Buckey Creative Commons License 2007.04.13 0 0 42
Sziasztok!
Ma hallottam bizalmas forrásból, hogy Mo.-on a benzin minősége (nem az oktánszáma) igencsak sz*r! Ezt mindenki tudja/tudta. És miért? Mert így akarják a nagyobb hasznot, és a jobb minőségű 99/100-as oktánszámú (aminek a minősége megfelel a 95-98-as oktánszámúnak!) üzemanyagot eladni! És csak duma, hogy bizonyos kutak külföldről hozzák be az üzemanyagot! Mo.-ra csakis nyersolajat szabad behozni, készterméket nem! Szóval Mo.-n csak egy finomító van és mindenki tőle veszi az anyagot. Csak más adalékot tesz bele! A kagylós a gyorasabb égést de minimális kenőanyagot tartalmazó adalékot teszi a benzinbe míg az Osztrák a jobb kenést de a lassabb égésűt alkalmazza. A hazai pedig a kettő keverékét, de azt olyan minimális mértékben, mintha ott sem lenne! És az adalékanyagokat lehet haználni, csak nem mindegy melyiket melyik benzinbe!
Ez van ezt kell szeretni! És ezért "sz*rok" az új autók is! Nem erre a minőségre lettek tervezve! Az üzemanyagszivattyú, a katalizátor, a porlasztó, a lambdaszonda, a motor jobban melegszik és ezért megy hamarabb tönkre. A régi (keleti) csodáknak sem jó, mert nincs benne ólom! Csak a helyettesító, az meg csak hasonló. Azok meg azért nem bírják soká!
Ebben az országban mindent meg lehet csinálni, csak legyen sok pénzed! Akkor a törvény sem kötelező! És hiába tüntetünk meg minden, úgyis nekik lesz igazuk! Ezt is el tudják intézni. Mint mindent, a haszon érdekében!