Éhesló Creative Commons License 2007.04.12 0 0 18097

Helló,

a páncélvédelemről és elhárításukról alkotott elképzeléseid sok új és egyedi gondolatot tartalmaznak. Jelentős részük még elképzelés szintjén is merésznek tűnik.

A pc.vastagság növekedése nem olyan drasztikus mint írod, inkább a kiegészítő (előtét és reaktív) páncélzatok felhelyezése dívik. Ezzel együtt sem vicc a 600-900 mm átütés sem. És ha már láttál akár egy RPG átütést is az nem szívószálnyi, nem is szólva a Maljutkáéról. És az erős tévedés. hogy a hk. belsejében nincsenek érzékeny részek, vannak, minimum a kez.szem. tagjai. Nekik nem tesz jót a hangsebesség többszörösével beáramló töltet és páncélanyag (sem a jet feje, sem a kísérő szóródás ami koncentrikus kör alapú kúpok formájában válik le 2-5 rétegben). Ha nincs is másodlagos robbanás ez az anyag öl elsődlegesen és a nyomás-hő emelkedés okoz sérüléseket másodlagosan. De a szekunder robbanás jellemzően bekövetkezik (kenőzsírok, hidraulika olajok, bélésanyagok, lerakódott szennyeződések gyulladnak be).

Zárásképpen, a cél nem az eszköz megsemmisítése, mert az könnyen pótolható!

A személyzetet kell  (lehetőleg súlyos maradandó harcképtelenséget okozó módon) kikapcsolni. Ezt nem pótolhatják olyan ütemben, mint a technikát.

 

Éhesló

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (18069)