tusi74 Creative Commons License 2007.04.11 0 0 19737
pittipitti írását teljes mértékben aláírom. Sőt, lehet korábban leírtam, egy 150 €-s PayPal-os fizetésnél a következő történt. Amikor az Ebay-nél rányomtam a Pay NOW gombra, át a PayPal-ra, majd ott fizettem, rossz e-mail címre küldtem el a pénzt, amit UTÓLAG láttam. Vagyis, amikor az eladó szólt. És az oka is meglett utólag. Ehhez elég egy elgépelés az eladó részéről, amikor azt a rubrikát töltötte, hogy Pay to go, vagy valami hasonló. pl. ez az eladó a lella@valami.com-ot véletelnül lell-nek írta. És a PayPal még annyit sem jelzett, hogy "csókolom". Mondjuk az gyanús volt, hogy azt írta a PayPal UTÓLAG, hogy nem regisztrált e-mail cím. Tudtam a tranzakciót cancelezni, DE a pénz már nem volt a kártyámon.

Vagyis a csapda, hogy először fizetsz, aztán utólag esel a gödörbe. Ennél az esetnél az eladó elküldte a PayPal-os címét, és a PayPal oldalról kezdeményeztem a fizetést.
Aztán nemrég vettem az angol ebay-en cuccost, ott az eladó küldött invoice-t az ebay-en keresztül és azon fizettem. Szóval szerintem ez a PayPal-nál elég csalos.
Előzmény: pittipitti (19733)