vt75 Creative Commons License 2007.04.08 0 0 18143
Sziasztok,

Tanács kellene :)

Jelenleg egy családi házban lakunk, amelyiknek az udvarán van egy fúrt/ásott kút. Valamelyik nap azt számolgattam, hogy a havi 12-14 m3-s vízfogyasztásból akár 4 m3 is lehet az az víz, amelyet a WC tartály öblítésére használunk.
Ha meg tudom oldani, hogy a kút vize bemenjen a házba, akkor mit kellene csinálnom, hogy megfelelő áttételen keresztül elérje a WC tartályokat (lehet, hogy nemsokára átalakítjuk a két fürit)
Elsőre arra gondoltam, hogy a pincébe lerakok valamilyen tartályt (0,5-1m3), és onnan nyomom fel a vizet a másik szivattyúval a két WC-be, persze meghagyva a régi lehetőséget is.
A kúton ha jó tudom, most nyomáskapcsoló van, (ha egy ideig nincs nyitva a slag feje, akkor leáll a szivattyú, illetve a mester rakott rá valamilyen elektromos kütyüt, hogy ha szabadon futna véletlen a szivattyú, akkor akkor is lekapcsoljon)
A cél az lenne, hogy ne rángassam a kinti szivattyút mondjuk 2-3 óránként, illetve ne direktben legyen rákötve a kinti rendszerre ez a vízöblítési lehetőség.
(a Pedrollo szivattyú 6 méter alatt van, elméletileg 50 métert tud tolni, ami bőven elég, hogy a házba bemenjen a víz. A vízből nyert kút vize tiszta, nem büdös, v homokos v hasonló)

Köszi a válaszokat előre is, T