Törölt nick Creative Commons License 2007.04.03 0 0 17959

"Persze, a románok most léptek be az EU-ba és ennek örömére bizonyára megtámadnak bennünket. Szerbek el vannak foglalva a saját trianonjukkal. Van egy pár hőzöngő románoknál, szlovákoknál, szerbeknél, ennyi. Szlovákoknál most határolódtak el a magyarokat szidó politikusoktól, talán ezeket is észre kéne venni, nemcsak a nagytisza-romániát."

 

Románia, Szlovákia és Szerbia magyarellenességét itthoni gondolkodásmóddal és értékrenddel nem lehet megérteni. Arrafelé ez nem csak országosan néhány száz elmebeteg időtöltése, hanem politikai akarat. Amikor mi gesztusként leszereltük a 9 db rakétánkat, amivel É-i szomszédainkat lehetett volna lődözni, ők gesztusként nem szerelték le. Ha beleolvasgatsz pl. ebbe: http://www.slovakspectator.sk/clanok_koment.asp?cl=17751 és megnézed értelmesnek tűnő szlovákok fórumvitáját egy Németországban élő figurával, lehet, hogy átértékeled a mentalitásukat. Rengeteget járok és élő kapcsolataim vannak külhoni magyarokkal Erdélyben és Szlovákiában. Ha velük is elbeszélgetsz egy kicsit arról, hogy milyenek valójában a román, szlovák, szerb. stb. törekvések, akkor látni fogod, hogy nem alaptalan az igény, hogy legalább valamilyen honvédelmünk legyen.

 

A szerbek pont a saját trianonjuk miatt lesznek egyre veszélyesebbek. Amúgy szerinted a Koszovóból elkényszerülő szerbek hol telepszenek majd le? Elárulom: a magyarlakta vidékeken. Az egyetlen tömbben élő kisebbség a magyar lesz szerbián belül. A többiek már mind lecsatlakozak. Egy ilyen helyzetben békében bízva hátradőlni a fotelben botorság. És nekünk még csak szövetségeseink sincsenek a környéken.

 

Állítólag a XX. sz. legelején minden médium tele volt azzal, hogy a XX. sz. a világbéke időszaka lesz, milyen nagyon jó minden. Hát láttuk mi lett.

 

"...a sorrendet nem lehet megcserélni. Először az országot kell rendbetenni, hogy legyen stabil forrás a hadseregre."

 

Szerintem ez egy megfoghtatlan időpont. Mikor lesz rendben az ország? Az első világháború óta nem térünk magunkhoz. Folyamatosan csak abban bízunk, hogy "majd jövőre jobb lesz". Lassan 90 éve. Ha majd akkor kezdünk hozzá a honvédelem rendbetételéhez, amikor valaki úgy dönt, hogy "na most már rendben van az ország", akkor 10 év múlva kicsesznek minket a NATO-ból, aztán meg védelem hiányában egyszerre ránkugranak dicső szomszédaink, és majd kezdhetjük  Stromfeld Aurél szellemét megidézni, hogy adjon már valami tanácsot, mert ő már látott ilyet...

Előzmény: Biga Cubensis (17955)