BGazda Creative Commons License 2007.04.02 0 0 357

Szép Jóestét!

 

Az összel kialakitottam egy baromfis udvart a kertben (gyöngytyúk, japántyúk, fürjek). Elsősorban hobbi célra vannak a madarak, de a tenyésztés sem lenne utolsó dolog, de sajnálatos modon a japán tyúkok kotlási hajlama és az én elvárásom nem egyezik, igy rászántam magam, hogy szerzek egy keltetőt. De mivel a piacon (sztem) túlzottan magas árakat kérnek egy egyszerű keltetőért, egy barátomat megkértem, hogy gyártsuk le mi magunk a dolgokat. Én adom a tőkét és az ötleteket, ő meg (elvileg)  csinálná az áramköri részeket. De más elfoglaltsága miatt nem nagyon halad a dologgal. Igy eléggé a dolgok elején járunk.

A mi elképzelésünk, hogy egy régi kiszuperált 60 literes hütött alakitanánk át, két idö kapcsoloval (forgatás, rendszeres hütés (merthogy ilyenről is olvastam, hogy naponta le kell hüteni a tojcsikat 20 fokra. Ez mennyire igaz?)) és egy tized fok pontoságú termosztáttal, fütö és légkeverő egységgel.

Az lenne a kérdésem ,hogy vannak-e valakinek ilyen fajta tapasztalatai, esetleg egy jó ötlete amivel hozzá tudna járulni a majdani minnél jobb kelési arányhoz. Esetleg ha van valakinek hasonló gépről jó, közeli képei, ami segithetne a tervezéskor, az legyen szives járuljon velük hozzá az én kis keltetőm mielőbbi üzemeltetéséhez.

Köszönettel: Csaba