Sziasztok!
Talán hallottatok már olyasmi mondást, hogy"Lehettek bármilyen óvatosak és odafigyelők az úton, a többi közlekedő hibáit akkor sem minden esetben tudjátok elkerülni." Ezt a mondás már ismerem egy ideje, de sajnos tegnap örökre belevésődött az agyamba... :(
A történet:
Kecskeméten találkát beszéltünk meg K-boy-jal, hogy a motort és az új házikészítésű kipufogót megmutathassam neki és beszélgethessünk egy jót. Az egyik lámpás kereszteződésnél az egyik autós nyálcserét végzett barátnőjén a piros után még a zöld lámpánál is. Mondom én ezt nem akarom sokáig nézni, ezért elmentem az autósok között. "Úriemberünknek" ez nem tetszett és 3 lámpán keresztül üldözött, úgy, hogy kb 1 m-re volt a mocimtól. Befordultam K-boy-ék utcájába, és lassítottam, mert kerestem az út szélén az autóját, mert ugye ott lesz valahol a találkánk. Látom ám a visszapillantóban, hogy "barátunk" még mindig jön utánam az 1 m-es távolságával, miközben én mentem max 30-40 között valamivel és mondom megvillantom a féklámpát, hátha nagyobb követési távolságra tudom ezzel bírni. Nem ez történt. Full gázzal, fékezés nélkül szándékosan felnyársalta a motoromat úgy, hogy én az autó alól másztam ki, mire megálltak az összeragadt járművek. Kiszállt az autóból és mikor kimásztam az autója alól szerintetek bocsánatot kért? Elkezdett üvöltözni velem, hogy mekkora állat vagyok, hogy hogy lehet így befékezni... Íme az eredmények:

A motort és az autót úgy kellett széthúzni egy terepjáróval, ami azért az erőhatásokból érzékeltet valamit....
Az egészben az volt a legmorbidabb, egyúttal "legszerencsésebb", hogy K-boy már várt kint az erkélyen és végignézte az egészet, így a maximális segítséget adott nekem mindenben és igazolta a valóságot a kétkedőknek, amit ezúton is nagyon szépen köszönök!!!
A rendőrök kijöttek persze, és megállították a srác legnagyobb megdöbbenésére, hogy ő a hibás, amit a térfigyelő kamerás is igazoltak. De még akkor is a rendőrök előtt üvöltözött velem, hogy én mekkora állat vagyok. Szép mi?
Ez volt az első igazi motorozós napom, hiszen most vettem elő és kezdtem volna meg az idényt. No ez most tolódni fog egy cseppet... :(
Sajnos most visszagondolva sem tudom, hogy mit tudtam volna csinálni, hogy elkerüljem az esetet, de kérlek vigyázzatok, mert most már számomra is teljesen világos, hogy az autósok egyátalán nincsenek tekintettel ránk... :(
Üdv: N