Tempó Vasutas! Creative Commons License 2007.03.29 0 0 1379
Földesiné Szabó Gyöngyi: Helyzetkép a lelátóról. A TF-en adták ki, 1993-ban (?). Ez egy surveyre épül, sok-sok adat van benne a szurkolók összetételéről.
Szabó János: Futballhuliganizmus 2003-ban (?) jelent meg. Ha írsz egy e-mailt, ezt elküldöm doc-fájlban (adatlapomon megtalálod a címem).
Illetve a TF-en Freyer Tamás is írt ilyen témában cikket, sőt a phdjét "Rendvédelmi erők harca a futballhuliganizmus ellen" címmel írta. Ő a rendőrtisztin főiskolai docens, a Testnevelési és Küzdősportok Tanszék vezetője (egyébként egy fiatalemberről van szó). Talán érdemes lenne megkeresni. Az e-mailjét nem tudom, csak egyszer találkoztunk. Földesinéé megvan, de őt nem kellene ezzel terhelni.

A TF és a Rendőrtiszti Főiskola könyvtárát mindenképpen meg kellene látogatni. Nem csak irodalom, hanem szakdolgozatok ügyében is.

Továbbá: pár hónapja keresett meg a Pécsi Egyetemről egy hallgató (egyébként Újpest-drukker), hogy ilyen témában akar szakdolgozatot írni.

No röviden ennyi, ez nem a topic témája, nem is akarok ide erről többet írni, meg őszintén szólva, ehhez nem is nagyon értek. Ha viszont a futball-erőszak magyar múltja is érdekel, akkor ajánlom magamat:)))
Előzmény: Ljungberg (1378)