gazsi80 Creative Commons License 2007.03.26 0 0 1281
Hmm. Én azért nem nevezném egyértelműen pocsék minőségnek a legtöbbjét. Sajnos a közeg amiben íródtak nem tett lehetővé komolyabb kutatást (illetve azok publikálását), és a szurkoló (aki a dotált könyvet tömegével vásárolta) is ezt várta el. Legyen a szerkesztés alapja a MI, az azonosulás, a sikerek felnagyítása. Gondolom a Lokiról is jelentek meg könyvek, ahol a Nagyerdő a világ közepe, pedig egy igazi "másodvonalbeli" gárda a nagyokhoz képest.
A narratív történetírás - itt - csak annyit adott ki magából amennyinek piaca volt. Sajnálatos, hogy az olvasók nem igényeltek többet.
Hát igen, a kontextus. Ha nem leírok, akkor összevetek. A sportpropaganda erre nem volt sokáig kíváncsi, ha voltak is ötletek, szerintem igen hamar elhasaltak a legelső szűrőkön.
Azt hiszem, a két leírás harca még egy ideig komolyabb szinten is vita lesz :) Mi inkább örüljünk annak, hogy jelenik meg egyáltalán valami. Ha felületes is, talán akad benne egy-két korábban még nem ismert forrás, amire a szerző véletlen ráakadt.
Előzmény: Tempó Vasutas! (1279)