gazsi80 Creative Commons License 2007.03.26 0 0 1276
Pedig épp ez az amit érdemes megnézni. A klubok egyáltalán nem ugyanazt az utat járják be. Mindegyiknek megvan a maga sajátossága. A külvárosi Kispest, amely a Honvéd gyűjtőjébe kerül, a sokadrangú szombathelyi Haladás, amely elől elfogynak a helyi klubok. Mind-mind egy "fejlődésregény". Brüll Alfréd, Fodor Henrik, Iszer Károly, Aschner Lipót, Mayer Béla érdekesebb figurák talán, mint Schlosser, Orth, Zsengellér. A játékosok csak egy adat, mindegy milyen eredményt tudnak felmutatni pályafutásuk során. Igazából egy olyan massza részei, amelyben az egyének szinte függetlenek az egyesülettől, de összességében nagyon is hozzánőnek.
Miért fut be egy klub óriási pályaívet, miért hal el méltánytalanul? Pont a játékosoknak (egyenként) nincs ehhez talán semmi közük. A klíma ami befolyásolja az egészet.
Hősök persze vannak, de sajnos minimális az esélye, hogy egybeesne jellemzésük a klub (és közege) hordozta jelentéstartalommal. (Jó-jó, tudom, a szociológia imádja ezt a jelentéstartalom szót, csak az értelmét nem magyarázza meg soha.)
Előzmény: lg23 (1275)