Törölt nick Creative Commons License 2007.03.19 0 0 1800

Ne izéljetek má itt ilyen dumákkal, hogy "20 éves autómat nem adnám egy újért". Mert ez hülyeség. Az öreg autó szar, azért, mert elavul és elhasználódik. Vagy hűtőgépből, TV-ből meg vókmenből is tíz-húsz éveset használtok? Ugyan már...

 

Te kurvára nem vagy tisztában a mostani marketing dolgokkal, egy autót nem lehet összehasonlítani egy hűtővel. Réges régen, 20-30 éve még össze lehetett hasonlítani, mert azonos mentalitás mellett gyártották öket, de most az autókat 3 évre tervezik, utána roncstelep és vegyél újat szisztémában gyártják öket.

 

Van olyan autótipus, amit 20-25-30 évvel megelőzte a korát anno, és a mai autógyárak csak most kezdik felfedezni eme csodákat amit abba a tipusba már akkor beleépítettek és tökéletesen működik a mai napig ha karbantartják. Kényelmi szinten ezerszer jobb volt az a tipus, mint bármelyik mai szarláda. Szándékosan nem írom le azt a régi tipust illetve tipusokat, mert úgy sem ismered.

 

Neked csak azért van ellenérzésed a régi autók iránt, mert még nem vezettél egy "jó állapotban lévő" ..... tipusú autóban. Szerinted minden régi autó elavult? Akkor kérdezek egyet. Hány mai korszerű autóban van pld diravi? (Szerintem azt sem tudod mi az pedig 30 évvel ezelött már kitalálták.)

 

Nekem is volt sok autóm, sok öreg is, meg új is. Az öreg autó csak a csóróságról szól, teccik-nemteccik.

 

Ezt remélem nem gondoltad komolyan, hogy mindenkire igaz. Ez csak egy álltalánosítás ugyanúgy mint az, hogy a cigányok mind lopnak. Pedig ez sem igaz, ott is vannak becsületes emberek.

 

 

Ki akarna egy tervezett élettartámát töbszörösen meghaladott eszközt használni, ha nem lenne rákényszerítve ???

Pld akik rajonganak az oldtimer autókért. Erről remélem hallottál már.

 

Azt is megnézném, hogy a mai jövedelmek mellett, ha pl 200 eFt lenne egy új családi autó, ki járna tizenéves, 10-20 eFt értékű lommal.

 

Pld én. És még nagyon nagyon sokan, akik a régi autókat kedvelik. Szerined miért kerül ma egy 30-40 éves restaurált autó többszörösébe mint egy mostani új? Pedig a te megitélésed szerint az csak egy lom. Miért kerül egy ókori homokóra százmilliókba, miért kerül egy régi festmény annyiba a maiak meg fillérekbe?

 

 

Előzmény: mlas (1797)