K09 Creative Commons License 2007.03.15 0 0 4029

A következőt ajánlom a figyelmedbe (és mindenkinek, akinek a közeljövőben vásárlási szándéka van).

 

Az LG kiadott egy új asztali felvevő sorozatot, ami az RH177, 188, 199, 200-assal kezdődött, de már vannak ennél újabbak is, amik pl. támogatják az USB-s médiákat (pl. memory stick). Nekem egy RH199 van, 250 GB HDD-vel, FireWire bemenettel, minden lemezformátumot támogat, tele van képjavító funkciókkal, felvétel közben máris visszanézhető az éppen felvett anyag, stb. A tudásához képest az alacsony árfekvésű gépek családjába tartozik.

 

Most jön a hab a tortán. Valaki már írta, hogy az LG-ikben az is jó, hogy hamar megjelennek hozzá a firmware feltörések. Na ezek után már ez sem kell. Ugyanis kiderült, hogy a gyári setup táblát (OP kód) egy titkos kód segítségével meg lehet jeleníteni, és annak segítségével nagyon sok mindent lehet paraméterezni. Pl. az én gépemben eredetileg tiltott volt az MPEG4 (Divx) felvétel, de az OP kód átírásával engedélyeztem. Vagy a kezelő felület nyelvének megválasztása, az induló képernyő képének kijelölése, és hasonlók. És erre már sokan felfigyeltek, olyannyira, hogy egy olasz srác (nicodocet) még kezelő programot is készített hozzá. Ezzel kapcsolatban a következő fórumot ajánlom: forum.mpeg4-players.info 

 

Ami még szóra érdemes, hogy tudomásom szerint a márkás gépekben (Sony, Pana, stb) nem lehetséges az utólagos HDD csere nagyobbra, legfeljebb csak az eredeti HDD típust lehet beletenni (értsd alatta pontosan ugyan azt a márkát, típust). Ezzel szemben ezekbe az LG-ikbe bármekkora HDD betehető, egyetlen feltétel van csupán, a HDD-nek teljesen szűznek kell lennie (semmi particíó, semmi formattálás).

 

Úgy gondolom ezeken érdemes elgondolkodni.

Előzmény: oregcsoka (4027)