Tempó Vasutas! Creative Commons License 2007.03.14 0 0 1112
Erre nem tudok válaszolni, én csak a Fradiról tudok annyit, hogy Ferencváros FC néven szerepeltek. Megnéztem a budapesti egyesületek statisztikai összeírásában, ott még ennyi sincs, csupán a Ferencvárosi TC van megadva (1560 tag). Az MTK esetében szerepel MTK (949 tag) néven és van Hungária Football Club (65 tag) A Bocskairól tudok kicsit többet, ami Bocskai Football Club volt, és mint szövetkezet alakult meg (részjegyeket bocsátottak ki). Egy évvel később jelent meg egy hír, miszerint eddig hat sportmecénás tulajdona volt a Bocskai FC, most egyesületté alakul, „városi előkelőségek” bevonásával.
Ezek alapján el tudom képzelni, hogy mind a Ferencváros, mind a Hungária egyesületi formában működött (a pályákat viszont rt-t működtették). Az a baj, hogy mint oly sok mindenhez, ehhez sem értek.

Nem tudom, tudtátok-e, a három nagy klub között volt egy megállapodás a nemzetközi mérkőzések jövedelme elosztása tárgyában, ami aztán különféle okokból pereskedésbe torkollt 40-42 között. Ennek dokumentumait egy rövid bevezetéssel itt találjátok:
http://www.natarch.hu/archivnet/rovat/cikk.phtml?cikk_kod=45
Előzmény: lg23 (1111)